Agenda

16x Stadsstranden in en rondom Amsterdam

Wil je weer eens echt zand voelen onder je voeten, je huid laten verwarmen door de zon en zwemmen in verkoelend water? Dan hoef je daarvoor niet eens de stad uit: Amsterdam telt maar liefst zeven stadsstranden. Ook liggen vlakbij Amsterdam nog allerlei leuke zandstranden, zelfs een naaktstrandje.

16x Mooiste groene wandelroutes in Amsterdam

Wandelen door het groen met rust en ruimte om je heen. Ook dat is mogelijk binnen de stadsgrenzen van Amsterdam. Je kunt genieten van bloementuinen, ruige natuur, landschap dat stamt uit de 13e eeuw en tal van waterpartijen. Wat zijn de mooiste wandelroutes van deze stad?

Planten ruilen bij Medina - Groen en Agenda

24x Gratis planten, stekjes en zaden – of ruilen

Er zijn in Amsterdam allerlei plekken en events waar je gratis planten, stekjes of zaden kunt krijgen of ruilen. Bijvoorbeeld de stek-o-theek, de plantenbieb, de groenkiosk, een swap party en de Nationale Zaaidag. Je kunt zelfs een heel weekend lang je groene goed ruilen in Ruigoord.

Lente - Agenda

Op naar de lente: terugkeer van het licht!

De kortste dag van het jaar is alweer drie weken geleden. En het verschil is al te merken. Vandaag is er ruim 20 minuten extra daglicht bijgekomen. Op naar 20 maart: officieel het begin van de lente.

Ketelhuis: gratis films - Agenda

Gratis naar twee films in Amsterdam

Er zijn nog twee films die je gratis kunt zien in bioscoop Het Ketelhuis, gelegen in het Westerpark. Thema: creatieve oplossingen om bijvoorbeeld de stad groener en leuker te maken. Of juist de overstap naar leven op het land. De entree bedraagt slechts 1 stuk zwerfafval. T/m april 2022.