Agenda

Wisent

9x Duurzaam doen in en rondom Amsterdam – 28 jan t/m 3 feb

Ben jij ook nieuwsgierig naar het grootste, nog levende landzoogdier in Europa? Maak dan deze wandeling door het domein van de wisent. Help mee 400.000 euro te verdelen over duurzame projecten in Amsterdam-Oost. Of red de zwarte honingbij, moeder van alle honingbijen in Nederland. Met nog veel meer tips voor duurzaam doen, inclusief winacties!

Duurzaam doen

14x Duurzaam doen in en rondom Amsterdam – van 14 t/m 20 januari

Maak onder meer kans op een weekend weg ter waarde van 750 euro, krijg een kadootje bij het inleveren van je kerstboom, inwoners van Bos en Lommer maken kans op 1.750 euro door het schoonmaken van hun straat – en er zijn nog veel meer duurzame dingen om te doen. Ook vanuit je luie stoel!

Online Duurzaamheid Festival

Nieuw: Online Duurzaamheid Festival 2021

Van 8 t/m 10 januari kun je meedoen aan het eerste Online Duurzaamheid Festival met interactieve sessies van allerlei organisaties en bedrijven, zoals het KNMI. Over circulair geld, permacultuur, tiny houses, klimaatverandering, strobouw, ecodorpen en nog veel meer.

Duurzaam doen

11x Duurzaam doen vanuit je luie stoel

Het is kerstvakantie: voor velen het ultieme moment om even helemaal niets te moeten. Toch zin om iets leuks en groens te doen? Je kunt deze 11 tips duurzaam doen vanuit je luie stoel!

Omroep Groen

Omroep Groen heeft voor 31 december 50.000 leden nodig

Klimaatverandering is hét allergrootste probleem van deze tijd, aldus oprichters Taco Zimmerman en Carolijn Borgdorff van Omroep Groen. Maar er is nauwelijks aandacht voor bij de Nederlandse Publieke Omroep. Daar wil Omroep Groen verandering in brengen.

Biologisch kerstdiner Bar Kantoor

8x biologisch kerstdiner: afhalen of laten bezorgen

Lekker makkelijk kerst vieren: haal een kerstdiner af bij jouw favoriete biologische restaurant, of laat het thuis bezorgen. Dan hoef je niet zelf op pad om allerlei ingrediënten te kopen én je steunt zo lokale ondernemers.

Tips voor duurzaam leven

 1. Koop zo min mogelijk.
 2. Verbruik zo min mogelijk energie, water en brandstof.
 3. Gebruik de fiets, het OV of wandel.
 4. Eet met mate en eet zo min mogelijk vis, vlees en zuivelproducten.
 5. Als je wat koopt, zorg dan dat dit duurzame producten zijn, met een lange levensduur en vervangbare onderdelen voor makkelijk repareren.
 6. Duurzaam = biologisch, eerlijk loon, lokaal geproduceerd met groene energie en zo min mogelijk afval / hergebruik van afval.
 7. Koop producten zonder verpakking.
 8. Repareer kapotte spullen.
 9. Hergebruik spullen.
 10. Geef oude spullen weg, breng het naar de kringloop of verkoop het.
 11. Recycle papier, glas, groen afval en plastic.
 12. Zet je actief in voor natuurbehoud en bescherming van dieren.
 13. Geniet van al het moois in de natuur 😉 !

Lees meer agendatips

Minister van de nieuwe economie

Verkiezing: Minister van de nieuwe economie

Er zijn allerlei duurzame doelen gesteld om vóór 2030 te halen. Dat is binnen 10 jaar. Stevig doorpakken is dus nodig, en daar gaat de Minister van de nieuwe economie voor zorgen. Een initiatief van MVO Nederland. Stemmen kan t/m 31 december.

Adventskalender

24 deurtjes vol verrassingen: online adventskalender

De digitale adventskalender van Waschbär heeft elke dag iets leuks voor jou. Zo kom je alvast in de stemming voor Kerstmis. Met winacties, recepten, leuke kerstdingen om zelf te maken, zoals vilten kabouters, tips om duurzamer te leven en spelletjes.

Wil je tweewekelijks nieuws en tips ontvangen? En meedoen aan winacties?

Lees ook:

Nieuws
Granola met cacao - Recepten

Recept voor choco-granola: veel te lekker…

Een heerlijk knapperige choco-granola met een vleugje caramel. Hoe maak je deze voor een zacht prijsje van biologische ingrediënten? Of helemaal biologisch zonder verpakkingen, voor leven zonder afval?

Impact Program - B2B

TEDxAmsterdam: Impact Program voor nieuwe duurzame ondernemers

Duurzame pioniers zetten tijdens deze bootcamp van TEDxAmsterdam in vijf maanden hun idee om in een echt product of dienst. Zij krijgen allerlei workshops op het gebied van ondernemen en storytelling, 1-op-1 mentorschap, toegang tot netwerk events en een uitgebreid e-learning platform.

Nieuw groen - locatie Droogbak

100 extra groene plekken in Amsterdam

Er komen 100 extra groene plekken in de stad, van 5 tot wel 5.000 vierkante meter per plek. Al dat groen is nodig om hoosbuien op te vangen, het zorgt voor koelte op warme dagen en trekt meer dieren aan. De aanleg ervan creëert ook nog eens banen.