Agenda

Lente - Agenda

Op naar de lente: terugkeer van het licht!

De kortste dag van het jaar is alweer drie weken geleden. En het verschil is al te merken. Vandaag is er ruim 20 minuten extra daglicht bijgekomen. Op naar 20 maart: officieel het begin van de lente.

Ketelhuis: gratis films - Agenda

Gratis naar vier films in Amsterdam

Er zijn vier films die je gratis kunt zien in bioscoop Het Ketelhuis, gelegen in het Westerpark. Thema: creatieve oplossingen om bijvoorbeeld de stad groener en leuker te maken. Of juist de overstap naar leven op het land. De entree bedraagt slechts 1 stuk zwerfafval. T/m maart 2022.

Wisent

9x Duurzaam doen in en rondom Amsterdam – 28 jan t/m 3 feb

Ben jij ook nieuwsgierig naar het grootste, nog levende landzoogdier in Europa? Maak dan deze wandeling door het domein van de wisent. Help mee 400.000 euro te verdelen over duurzame projecten in Amsterdam-Oost. Of red de zwarte honingbij, moeder van alle honingbijen in Nederland. Met nog veel meer tips voor duurzaam doen, inclusief winacties!

Uitgelicht
Agendatip
Duurzaam doen

14x Duurzaam doen in en rondom Amsterdam – van 14 t/m 20 januari

Maak onder meer kans op een weekend weg ter waarde van 750 euro, krijg een kadootje bij het inleveren van je kerstboom, inwoners van Bos en Lommer maken kans op 1.750 euro door het schoonmaken van hun straat – en er zijn nog veel meer duurzame dingen om te doen. Ook vanuit je luie stoel!

Online Duurzaamheid Festival

Nieuw: Online Duurzaamheid Festival 2021

Van 8 t/m 10 januari kun je meedoen aan het eerste Online Duurzaamheid Festival met interactieve sessies van allerlei organisaties en bedrijven, zoals het KNMI. Over circulair geld, permacultuur, tiny houses, klimaatverandering, strobouw, ecodorpen en nog veel meer.

Kerstboom

Kadootje bij inleveren kerstboom

Op ruim 1.000 plekken in Amsterdam kun je je afgedankte kerstboom neerzetten, waarvan Groen Recycling onder meer compost gaat maken. Bij drie plekken in de stad krijg je voor je oude boom een kadootje.

Duurzaam doen

11x Duurzaam doen vanuit je luie stoel

Het is kerstvakantie: voor velen het ultieme moment om even helemaal niets te moeten. Toch zin om iets leuks en groens te doen? Je kunt deze 11 tips duurzaam doen vanuit je luie stoel!

Tips voor duurzaam leven

 1. Koop zo min mogelijk.
 2. Verbruik zo min mogelijk energie, water en brandstof.
 3. Gebruik de fiets, het OV of wandel.
 4. Eet met mate en eet zo min mogelijk vis, vlees en zuivelproducten.
 5. Als je wat koopt, zorg dan dat dit duurzame producten zijn, met een lange levensduur en vervangbare onderdelen voor makkelijk repareren.
 6. Duurzaam = biologisch, eerlijk loon, lokaal geproduceerd met groene energie en zo min mogelijk afval / hergebruik van afval.
 7. Koop producten zonder verpakking.
 8. Repareer kapotte spullen.
 9. Hergebruik spullen.
 10. Geef oude spullen weg, breng het naar de kringloop of verkoop het.
 11. Recycle papier, glas, groen afval en plastic.
 12. Zet je actief in voor natuurbehoud en bescherming van dieren.
 13. Geniet van al het moois in de natuur 😉 !

Lees meer agendatips

Omroep Groen

Omroep Groen heeft voor 31 december 50.000 leden nodig

Klimaatverandering is hét allergrootste probleem van deze tijd, aldus oprichters Taco Zimmerman en Carolijn Borgdorff van Omroep Groen. Maar er is nauwelijks aandacht voor bij de Nederlandse Publieke Omroep. Daar wil Omroep Groen verandering in brengen.

Biologisch kerstdiner Bar Kantoor

8x biologisch kerstdiner: afhalen of laten bezorgen

Lekker makkelijk kerst vieren: haal een kerstdiner af bij jouw favoriete biologische restaurant, of laat het thuis bezorgen. Dan hoef je niet zelf op pad om allerlei ingrediënten te kopen én je steunt zo lokale ondernemers.

Minister van de nieuwe economie

Verkiezing: Minister van de nieuwe economie

Er zijn allerlei duurzame doelen gesteld om vóór 2030 te halen. Dat is binnen 10 jaar. Stevig doorpakken is dus nodig, en daar gaat de Minister van de nieuwe economie voor zorgen. Een initiatief van MVO Nederland. Stemmen kan t/m 31 december.

Wil je tweewekelijks nieuws en tips ontvangen? En meedoen aan winacties?

Lees ook:

Nieuws
Waterbesparende douchekop - minder verbruik energie.

Cadeaubon ter waarde van 70 euro voor besparen energie

Wil jij ook 70 euro krijgen voor het kopen van energiebesparende producten? Bijvoorbeeld voor radiatorfolie, ledlampen of een waterbesparende douchekop. Huurders en eigenaar-bewoners in Amsterdam kunnen tot 30 juni een cadeaubon aanvragen.

Windmolentjes - Bouw

Bloemenmarkt Amsterdam: straks helemaal duurzaam?

Heb jij ideeën voor een opfrisbeurt van de Bloemenmarkt? Nu vind je er vooral toeristen en souvenirs, ’s avonds is er niets meer te doen en de straat is aan een opknapbeurt nodig. T/m 30 januari kun je jouw ideeën geven via een enquête.

Boost je Buurt

Boost je Buurt: uitdaging voor Amsterdamse ondernemers of starters

Ben jij een Amsterdamse ondernemer die werkt aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen of ben je bezig met een businessplan? Doe dan mee aan de uitdaging Boost je Buurt. Hiermee kun je een ondernemersprogramma winnen ter waarde van 2.500 euro. Ook maak je kans op een aanvullend ontwikkelbudget tot 7.500 euro. Aanmelden kan t/m 25 februari.

Zapp Your Planet - Groen

Wat is jouw voetafdruk en CO2-uitstoot?

Er zijn allerlei online tools om je voetafdruk en CO2-uitstoot te berekenen. Zo kun je meten hoe duurzaam je leeft. En zien hoe je minder kunt consumeren. Wat zijn de beste online tools en wat meten ze?