Agenda

Plastic flesjes met statiegeld inleveren op Centraal Station

Binnenkort kun je op het Centraal Station in Amsterdam plastic flesjes inleveren. Via een Tikkie krijg je het statiegeld retour. Vanaf 1 april is het ook mogelijk om blikjes te retourneren. Het streven van de NS is om zo miljoenen flesjes en blikjes per jaar in te zamelen.

5x Adventskalenders met een Amsterdams tintje

Adventskalenders zijn de afgelopen jaren heel populair geworden. Wat zijn de leukste van Amsterdamse bodem? Met kans om bijvoorbeeld elke dag een boek te winnen. Of een kalender die geïnspireerd is op de mooiste kunst. Of gevuld met heerlijke chocola.

Jubileumjaar in 2025 - geld voor activiteiten

27 miljoen euro om 750ste jubileumjaar Amsterdam te vieren

Amsterdam viert in 2025 haar 750ste jubileumjaar, en dat gaat groots gevierd worden. Ook bewoners en organisaties uit Amsterdamse stadsdelen en het nieuwe stadsgebied Weesp kunnen hiervoor initiatieven opzetten. Hiervoor is tot 50.000 euro subsidie per project beschikbaar.

Vliegenbos - Agenda

8x Bos in en bij Amsterdam

Aan de rand van Amsterdam of net over de stadsgrens heen kun je genieten van stukken bos in ruige natuur, bijzondere bosdieren en zeldzame vogels, zoals de boomvalk, bosuil en groene specht. Welke acht bossen zijn er in en rondom Amsterdam?