Boost je Buurt: uitdaging voor Amsterdamse ondernemers of starters

Boost je Buurt

Ben jij een Amsterdamse ondernemer die werkt aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen of ben je bezig met een businessplan? Doe dan mee aan de uitdaging Boost je Buurt. Hiermee kun je een ondernemersprogramma winnen ter waarde van 2.500 euro. Ook maak je kans op een aanvullend ontwikkelbudget tot 7.500 euro. Aanmelden kan t/m 25 februari.

Vaak matige score MVO bij Nederlandse bedrijven

Aarde - B2B

MVO staat hoog op de agenda bij bedrijven, aldus de Nederlandse Innovatie Monitor 2021 van de Universiteit van Amsterdam. Maar bedrijven gebruiken weinig hernieuwbare energie en producten zijn na gebruik vaak niet te recyclen. Bijna een kwart is niet van plan hun ecologische voetafdruk te verminderen.

Startup in Residence: nieuwe editie gaat van start

Incubatieprogramma - B2B

De gemeente Amsterdam lanceert de zevende editie van hun incubatieprogramma Startup in Residence. Deze editie staat in het teken van duurzaamheid en circulariteit. Innovatieve ondernemingen kunnen zich t/m 24 november inschrijven.

TEDxAmsterdam: Impact Program voor nieuwe duurzame ondernemers

Impact Program - B2B

Duurzame pioniers zetten tijdens deze bootcamp van TEDxAmsterdam in vijf maanden hun idee om in een echt product of dienst. Zij krijgen allerlei workshops op het gebied van ondernemen en storytelling, 1-op-1 mentorschap, toegang tot netwerk events en een uitgebreid e-learning platform.

8x Miljoenen euro’s voor circulaire projecten

Smyle is gevestigd in De Hallen - Geld

Er zijn allerlei subsidies voor circulaire projecten: van een paar duizend euro tot ruim 3 miljoen euro per project. Om bijvoorbeeld afgedankte kleding of groenteresten te hergebruiken. Hiervoor komen bedrijven, stichtingen en verenigingen in aanmerking. In een enkel geval kun je subsidie aanvragen als privépersoon. Of gaat het om een schenking. Wat is er mogelijk?

Welke duurzame ondernemers uit Amsterdam gaan de overheid adviseren?

Ondernemers gezocht voor advies - B2B

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat vraagt gedurende 8 maanden via een online platform om advies aan 150 tot 200 ondernemers. Welke duurzame ondernemers uit Amsterdam zijn geïnteresseerd om mee te doen en zo je mening te laten gelden? En wat is er nodig om deel te nemen aan dit online platform?

1,6 miljoen euro subsidie voor buurtidee in Amsterdam

Geld voor buurtidee

Er is veel geld beschikbaar voor inwoners van Amsterdam met een goed plan om hun buurt bijvoorbeeld duurzamer of groener te maken. Per buurtidee is maximaal 100.000 euro subsidie beschikbaar. Het indienen van een aanvraag voor de tweede ronde kan t/m 31 augustus.

SDG 12.3 lening voor bedrijven die voedselverspilling verminderen

SDG lening voor Ekoplaza - Geld

De Rabobank lanceert een nieuwe lening met lagere rente om ondernemingen te stimuleren minder voedsel te verspillen – in lijn met het twaalfde ‘Sustainable Development Goal.’ Het eerste bedrijf dat zo’n lening krijgt is de biologische supermarktketen Ekoplaza.

Nieuwe ronde koplopers duurzame ondernemers van start

Ondernemers zijn afhankelijk van bezorging

Ondernemers werken in een aantal Amsterdamse wijken samen om een slimmere logistiek voor bevoorrading te realiseren, of om gezamenlijk bedrijfsafval in te zamelen. Tot 1 maart kunnen ondernemersgroepen zich aanmelden bij de gemeente Amsterdam voor steun om hun plannen te realiseren.

Winnaars Oranje Handelsmissiefonds 2020 bekend

Holie Foods: winnaar Oranje Handelsmissiefonds 2020

Twee duurzame Amsterdamse bedrijven, A Beautiful Story en Holie Foods, krijgen een jaar lang steun bij het realiseren van hun exportambities van het Oranje Handelsmissiefonds, met onder meer de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.