Ontdek

De buurt in met Duurzaam Amsterdam

Biologisch, Eerlijk loon, Lokaal, Groene energie, Geen afval

Online magazine Duurzaam Amsterdam is op 21 december 2020 gelanceerd en nog volop in ontwikkeling. Amsterdam telt tientallen buurten, met allerlei leuke winkels, bedrijven, en andere organisaties die zich bezighouden met duurzaamheid. Wat is er bij jou in de buurt te vinden?

Haarlemmerbuurt   Hemelrijk    Kalverdriehoek   Valkenburg   Zaagportbuurt   De Weteringschans   Den Texbuurt   Kattenburg   Westerstaatsman   Wg terrein   Vivaldi   Frans Halsbuurt   Diamantbuurt   Dapperbuurt   Java Eiland   Gibraltarbuurt   Westindische buurt   Duivelseiland   Veluwebuurt   Don Bosco   Volewijck   Walvisbuurt   De Kleine Wereld   Waterland   Wildeman   De Punt   Vogeltjeswei   Dorp Driemond

Uitgelicht
Trendsetters in duurzaamheid
Leukste terrassen Amsterdam-Centrum - Uit eten

6x Leukste terrassen in Amsterdam-Centrum

In het hart van de stad vind je 6 terrassen van restaurants en cafés waar biologisch eten wordt geserveerd. Gelegen in een verborgen stadstuin of aan de grachten met uitzicht over het water. Combineer deze plekken met elkaar en je hebt een prachtige wandeling door het centrum van Amsterdam van bijna 6 kilometer.

Wil je tweewekelijks nieuws en tips ontvangen? En meedoen aan winacties?

Lees ook:

Nieuws
Atalanta - Dieren

Explosie aan vlinders door zonnig zomerweer

Er zijn momenteel heel veel vlinders te zien. De vlinderstruiken bloeien volop, en hier halen onder meer de atalanta, het klein koolwitje en de dagpauwoog hun nectar uit. Om bij te dragen aan het behoud van deze fladderaars, kun je meedoen met het tellen van vlinders. Met tips wanneer je de meeste vlinders kunt zien. En waar je in Amsterdam de mooiste vlindertuinen vindt.

Save the planet - Groen

Nieuwe studie: Hoe houden we de opwarming van de aarde onder de 2 °C?

“Volgens onze analyse is het wellicht nodig om investeringen in zonne- en windenergie met een factor 4 op te schalen,” stelt prof. Bob van der Zwaan, hoogleraar Sustainable Energy Technology aan de Universiteit van Amsterdam. “Het huidige decennium is van cruciaal belang om maatregelen te nemen die verdere opwarming voorkomen.”

Zwart roet - inademen is ongezond

Smerige lucht in Amsterdamse straten met druk verkeer

De lucht in Amsterdamse straten met druk verkeer bevat drie keer zoveel schadelijke deeltjes dan er boven rustige wijken hangt, zo blijkt uit metingen van Google Street View auto’s en de Universiteit Utrecht. Voor het eerst is ook de hoeveelheid ultrafijn stof, dat diep in de longen kan doordringen, gemeten.