Energie

150 miljoen euro subsidie voor duurzame energie

Energiecoöperaties en Verenigingen van Eigenaars kunnen dit jaar fors meer subsidie aanvragen voor duurzame energie dan in 2021. Maar wees er snel bij, want vorig jaar was dit potje binnen een mum van tijd leeg. Vanaf 1 maart t/m 1 december 2022 aan te vragen.

Komt er ooit nog een koudegolf?

Nog nooit is in Nederland zó lang een echte koudegolf uitgebleven. Voor honderdduizenden huishoudens die nauwelijks de energierekening kunnen betalen, is deze zachte winter een uitkomst. Tegelijk kijken veel mensen halsreikend naar de volgende Elfstedentocht uit. Is er nog kans op een echte koudegolf?

Cadeaubon ter waarde van 70 euro voor besparen energie

Wil jij ook 70 euro krijgen voor het kopen van energiebesparende producten? Bijvoorbeeld voor radiatorfolie, ledlampen of een waterbesparende douchekop. Huurders en eigenaar-bewoners in Amsterdam kunnen tot 30 juni een cadeaubon aanvragen.

8x Energiecoach geeft gratis advies én bespaarproducten

Je kunt in Amsterdam gratis advies krijgen van een energiecoach, om er achter te komen hoe je je huis het beste kunt isoleren en hoe je energie op andere manieren kunt besparen. Met gratis energiebesparende spullen. Ook kinderen kunnen aan de slag via spellen en uitdagingen.

Uitgelicht
Windmolens - Energie

Verzet tegen windmolens rondom Amsterdam krijgt nieuwe impuls

Een groep artsen verklaart dat windmolens niet passen in het dichtbevolkte Nederland, vanwege negatieve effecten op de gezondheid van omwonenden. Zij hebben de site Windwiki.nl gelanceerd om deze conclusie te onderbouwen met wetenschappelijke studies. Ook financieren zij onderzoek van een onafhankelijke epidemioloog naar RIVM-rapporten over de 300 meter norm.

Tips voor duurzaam leven

 1. Koop zo min mogelijk.
 2. Verbruik zo min mogelijk energie, water en brandstof.
 3. Gebruik de fiets, het OV of wandel.
 4. Eet met mate en eet zo min mogelijk vis, vlees en zuivelproducten.
 5. Als je wat koopt, zorg dan dat dit duurzame producten zijn, met een lange levensduur en vervangbare onderdelen voor makkelijk repareren.
 6. Duurzaam = biologisch, eerlijk loon, lokaal geproduceerd met groene energie en zo min mogelijk afval / hergebruik van afval.
 7. Koop producten zonder verpakking.
 8. Repareer kapotte spullen.
 9. Hergebruik spullen.
 10. Geef oude spullen weg, breng het naar de kringloop of verkoop het.
 11. Recycle papier, glas, groen afval en plastic.
 12. Zet je actief in voor natuurbehoud en bescherming van dieren.
 13. Geniet van al het moois in de natuur 😉 !

Start online Energy Challenge voor minder energieverbruik

De online Energy Challenge daagt inwoners van Amsterdam uit om dertig dagen hun energieverbruik onder de loep te nemen. Om zo minder energie te verbruiken, waarmee je ook weer geld bespaart. Om je op weg te helpen, krijg je een tegoedbon van 25 euro voor de aanschaf van een product om energie mee te besparen. Start: 1 februari en 1 maart.

Groene energie voor minder geld

Wil je ook een nóg groenere energieleverancier? En een paar honderd euro aan energiekosten besparen op jaarbasis? Lees dan de tips in dit artikel.