Geen afval

Strand schoonmaken: welke leuke acties zijn er dit jaar?

Hou jij ook zo van het strand en de zee? En heb je er ook zo’n hekel aan als je er plastic troep ziet? Voor dieren vormt dit zwerfafval een risico, als het bijvoorbeeld om hun nek terecht komt. Ook valt het uiteen tot microplastic dat vissen opeten, en dan zo op jouw bord belandt. Bah! Help jij mee om de Nederlandse kust schoon te maken?

“Amsterdam loopt achter qua recycling”

In Amsterdam wordt het minst gerecycled in vergelijking met andere steden, zoals Barcelona, Hamburg en Milaan, aldus UvA-wetenschapper Federico Savini. “Afval wordt hier voornamelijk ingezet voor het opwekken van warmte, maar dat is geen echte oplossing.”

Oud papier - geen afval

Papier scheiden makkelijk? Slaag jij wél voor deze test?

Oud papier scheiden: het lijkt een koud kunstje. Maar toch is een vergissing snel gemaakt. Behoren oude kassabonnetjes bijvoorbeeld bij het restafval of toch in de papierbak? En wat te doen met lege pizzadozen? Of bakpapier? Lees alles over het goed scheiden van papier en karton in dit artikel.

Leven zonder afval

Leven zonder afval in Amsterdam: hoe doe je dat?

Het lijkt bijna onmogelijk om helemaal zonder afval te leven. Maar soms lees je over mensen die slechts 1 zakje rommel per jaar overhouden. Dus ben ik deze uitdaging aangegaan. Resultaat na zes weken: minder dan 1 kilo afval per week. Dat schiet lekker op! In dit artikel staan mijn beste tips om zonder afval te gaan leven.

No Waste Challenge

No Waste Challenge gaat ook van start in Amsterdam

Zeven wereldsteden doen mee aan deze uitdaging om zoveel mogelijk een eind te maken aan de enorme berg afval die mensen jaarlijks produceren. Maar liefst 2,12 miljard ton afval belandt nu nog elk jaar wereldwijd op de vuilstort, in de verbrandingsoven – of erger, in het milieu. Een zero waste voorstel indienen kan tot 1 april.

Geredde groenten en fruit

Unboxed: doos met geredde groenten en fruit

Wow! Dat is een leuke verrassing: de doos van Instock met geredde groenten en fruit weegt ruim 13 kilo. En er zit echt heel veel lekkere groenten en fruit in. Nieuwsgierig? Kijk dan snel!

Leven zonder afval: lees alle tips op Duurzaam Amsterdam!

Uitgelicht
Zwerfafval

Eindelijk schone straten in Amsterdam?

Amsterdam Business School ontwikkelt een systeem met smartphones dat in real-time de straten afspeurt naar rondslingerende vuilniszakken en andere troep. Zodat vuilniswagens gericht naar plekken kunnen rijden waar het een vieze bende is en zo voor schone straten zorgen.