Papier scheiden makkelijk? Slaag jij wél voor deze test?

Oud papier - geen afval

Oud papier scheiden: het lijkt een koud kunstje. Maar toch is een vergissing snel gemaakt. Behoren oude kassabonnetjes bijvoorbeeld bij het restafval of toch in de papierbak? En wat te doen met lege pizzadozen? Of bakpapier? Lees alles over het goed scheiden van papier en karton in dit artikel.

Strand schoonmaken: 5x de leukste initiatieven

Plastic soup walk - Geen afval

Houd jij ook zo van het strand en de zee? En heb je er ook zo’n hekel aan als je er plastic troep ziet? Voor dieren vormt dit plastic een risico, als het bijvoorbeeld om hun nek terecht komt. En het kan uiteenvallen in microplastic, opgegeten worden door vissen, en zo op jouw bord terechtkomen. Help je deze zomer mee om de kust schoon te maken?

Leven zonder afval in Amsterdam: hoe doe je dat?

Leven zonder afval

Het lijkt bijna onmogelijk om helemaal zonder afval te leven. Maar soms lees je over mensen die slechts 1 zakje rommel per jaar overhouden. Dus ben ik deze uitdaging aangegaan. Resultaat na zes weken: minder dan 1 kilo afval per week. Dat schiet lekker op! In dit artikel staan mijn beste tips om zonder afval te gaan leven.

Oost Begroot: stemmen voor een groener stadsdeel

Oost Begroot

Alle bewoners van stadsdeel Oost kunnen met plannen komen om hun buurt leuker te maken in het kader van Oost Begroot. Wat dacht je van een pluktuin in het Rietlandpark? Het opruimen van zwerfafval? Of een moestuintje voor bewoners die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Stemmen op deze plannen kan t/m 2 februari.

No Waste Challenge gaat ook van start in Amsterdam

No Waste Challenge

Zeven wereldsteden doen mee aan deze uitdaging om zoveel mogelijk een eind te maken aan de enorme berg afval die mensen jaarlijks produceren. Maar liefst 2,12 miljard ton afval belandt nu nog elk jaar wereldwijd op de vuilstort, in de verbrandingsoven – of erger, in het milieu. Een zero waste voorstel indienen kan tot 1 april.

Unboxed: doos met geredde groenten en fruit

Geredde groenten en fruit

Wow! Dat is een leuke verrassing: de doos van Instock met geredde groenten en fruit weegt ruim 13 kilo. En er zit echt heel veel lekkere groenten en fruit in. Nieuwsgierig? Kijk dan snel!

Eindelijk schone straten in Amsterdam?

Zwerfafval

Amsterdam Business School ontwikkelt een systeem met smartphones dat in real-time de straten afspeurt naar rondslingerende vuilniszakken en andere troep. Zodat vuilniswagens gericht naar plekken kunnen rijden waar het een vieze bende is en zo voor schone straten zorgen.