Geld

Oranje Fonds verstrekt twee subsidies voor buurtfeesten

Je kunt bij het Oranje Fonds 350 euro subsidie krijgen voor een activiteit in jouw buurt op Burendag 2022, gehouden op 23, 24 of 25 september. Of een bedrag tot 15.000 euro voor bijvoorbeeld een festival, dat uiterlijk 1 november start. Meld je activiteit snel aan, want op = op bij deze subsidies.

Garantie op koekenpannen - Geld retour

Wettelijke garantie: waarom dit zoveel meer biedt dan ‘gewone’ garantie

Onlangs kreeg ik bijna 90 euro terug, omdat op mijn kapotte koekenpannen een garantie zat van 2 jaar. Maar in Nederland geldt ook de, sinds eind april verbeterde, wettelijke garantie. Die gaat uit van de te verwachten levensduur van een product. Bijvoorbeeld 8 jaar voor een wasmachine van ruim 700 euro. Hoe zit dit precies?

Gezamenlijke tuin - Buurtbudget - Geld

Ruim 1,9 miljoen euro voor Buurtbudget Zuid, Noord en Zuidoost

Bewoners, ondernemers en buurtorganisaties kunnen geld krijgen uit het Buurtbudget om duurzame plannen te realiseren. Voor Rijnbuurt-West en Buitenveldert-Oost in Zuid is dit jaar per buurt 100.000 euro beschikbaar. Voor Noord in totaal 839.311 euro en voor Zuidoost 900.000 euro.

Zeeburgertuin - Geld - Oost Begroot

Oost Begroot: 1,2 miljoen euro voor buurtinitiatieven

Inwoners van stadsdeel Oost kunnen met plannen komen om hun buurt leuker te maken in het kader van Oost Begroot. Wat dacht je van meer groen in de wijk? Het opruimen van zwerfafval? Of een moestuin voor de buurt? Indienen van plannen kan t/m 7 maart.

Prijsvraag voor buurtidee

Prijsvraag: win 5.000 euro met jouw idee voor je buurt

Meer mooie buitenruimtes en levendigheid in de stad: om dit te bereiken heeft de gemeente Amsterdam een prijsvraag uitgeschreven. Het beste idee wint 5.000 euro en hulp bij de uitvoering. Met tips waar je nu al terecht kunt voor leuke buurtinitiatieven.

Uitgelicht
Stadsmoestuin - Geld

West Begroot: 300.000 euro voor verduurzaming

West Begroot heeft dit jaar vier thema’s waar plannen voor zijn in te dienen, die bewoners van dit stadsdeel voor het eerst zelf kozen. Het gaat om de thema’s: groen, afval, fietsen en sport. Je kunt t/m 2 augustus een plan insturen.

Tips voor duurzaam leven

 1. Koop zo min mogelijk.
 2. Verbruik zo min mogelijk energie, water en brandstof.
 3. Gebruik de fiets, het OV of wandel.
 4. Eet met mate en eet zo min mogelijk vis, vlees en zuivelproducten.
 5. Als je wat koopt, zorg dan dat dit duurzame producten zijn, met een lange levensduur en vervangbare onderdelen voor makkelijk repareren.
 6. Duurzaam = biologisch, eerlijk loon, lokaal geproduceerd met groene energie en zo min mogelijk afval / hergebruik van afval.
 7. Koop producten zonder verpakking.
 8. Repareer kapotte spullen.
 9. Hergebruik spullen.
 10. Geef oude spullen weg, breng het naar de kringloop of verkoop het.
 11. Recycle papier, glas, groen afval en plastic.
 12. Zet je actief in voor natuurbehoud en bescherming van dieren.
 13. Geniet van al het moois in de natuur 😉 !