Gekonfijte sinaasappel à la patissier Cees Holtkamp

Potjes met gekonfijte sinaasappel

Zin in een glas sinaasappelsap? Dat alleen is al heerlijk. En van de schil kun je gekonfijte sinaasappel maken. Die kun je zo wegsnoepen, want wat is dat lekker! Of je kunt de reepjes dippen in chocola of verwerken in cakes en taarten. Zonder afval leven kan ook gewoon heel leuk zijn ;-). Dit recept is van de befaamde Amsterdamse patissier Cees Holtkamp. Met videoinstructies.

No Waste Challenge gaat ook van start in Amsterdam

No Waste Challenge

Zeven wereldsteden doen mee aan deze uitdaging om zoveel mogelijk een eind te maken aan de enorme berg afval die mensen jaarlijks produceren. Maar liefst 2,12 miljard ton afval belandt nu nog elk jaar wereldwijd op de vuilstort, in de verbrandingsoven – of erger, in het milieu. Een zero waste voorstel indienen kan tot 1 april.

6 parkwachters vermoord in het Congolees nationaal park Virunga

Berggorilla

De parkwachters beschermen onder meer de zeldzame berggorilla’s. Het Amsterdamse bedrijf Chocolatemakers ondersteunt dit natuurpark door cacao, dat is aangeplant aan de rand van het park, tegen een eerlijke prijs van de inwoners af te nemen. Welke conflicten spelen in dit gebied?

Unboxed: doos met geredde groenten en fruit

Geredde groenten en fruit

Wow! Dat is een leuke verrassing: de doos van Instock met geredde groenten en fruit weegt ruim 13 kilo. En er zit echt heel veel lekkere groenten en fruit in. Nieuwsgierig? Kijk dan snel!

9,7 miljoen euro om biologische klok gezond te houden

Biologische klok

24 uur per dag brandt het licht in Nederland, en dat verstoort de biologische klok van allerlei dieren. Mensen hebben daarentegen last van gebrek aan licht in de winter of raken door ploegendiensten uit hun ritme. Hoe kan dit beter?

Groene energie voor minder geld

Energie

Wil je ook een nóg groenere energieleverancier? En een paar honderd euro aan energiekosten besparen op jaarbasis? Lees dan de tips in dit artikel.