Frituurvet: zó kun je hier geld mee verdienen

Gele kliko voor inleveren frituurvet - Hergebruik

Ruim 50% van het oude frituurvet belandt na het bakken via de gootsteen of de wc in het riool. Dit zorgt voor veel verstoppingen in leidingen en bij waterzuiveringen. Schoonmaken kost jaarlijks miljoenen euro’s. Maar met inzamelen van frituurvet kunnen organisaties ook goed geld verdienen.

Cadeaubon ter waarde van 70 euro voor besparen energie

Waterbesparende douchekop - minder verbruik energie.

Wil jij ook 70 euro krijgen voor het kopen van energiebesparende producten? Bijvoorbeeld voor radiatorfolie, ledlampen of een waterbesparende douchekop. Huurders en eigenaar-bewoners in Amsterdam kunnen tot 30 juni een cadeaubon aanvragen.

22x Gratis eten: de Voedselbank en andere plekken in Amsterdam

Guerilla Kitchen - Voeding - Nieuws

Er zijn in Amsterdam veel organisaties die zich inzetten om voedselverspilling tegen te gaan: van de Voedselbank tot Buurtbuik. Samen redden zij vele tienduizenden kilo’s eten, om uit te delen aan mensen die dit goed kunnen gebruiken. Waar kun je terecht voor gratis eten in Amsterdam?

Alle kringloopwinkels van Amsterdam: 21 locaties

Kringloop West - Hergebruik

In Amsterdam-Noord en West vind je de grootste kringloopwinkels van Amsterdam, tot zo’n 3.500 vierkante meter. Maar ook in andere buurten kun je schatgraven in walhalla’s vol onontdekte vondsten. Meest bijzondere locatie: een kringloop op een kinderboerderij.

9x Mooiste sieraden van gerecycled goud of zilver uit Amsterdam

Nowa - hanger

Voor de prachtigste sieraden met een bijzonder verhaal kun je terecht bij negen Amsterdamse makers, die bijvoorbeeld goud uit oude smartphones hergebruiken. Of zorgen dat zilversmeden op Bali een eerlijk loon verdienen. En waar je oud goud laat omsmelten tot een nieuw juweel. Met onder meer beeldschone oorhangers, gedragen door kroonprinses Amalia.

5x Mooiste stadsfiets van makers uit Amsterdam

Roetz-Bikes - Vervoer

Amsterdamse makers hebben de laatste jaren veel nieuwe ideeën op het concept fiets losgelaten. Je kunt nu een compleet houten fiets kopen, met dito zadel. Je storten op een supersonische naakte stadsfiets. Of je hart laten stelen door een designfiets van gerecycled materiaal, gemaakt door mensen die gaan voor een tweede kans. Keuze te over!

8x De leukste weggeefwinkels in Amsterdam

Weggeefwinkel voor hergebruik spullen

Spullen over? Denk dan eens aan de weggeefwinkel. Of heb je juist spullen nodig, maar geen cent te makken? Dan kun je bij de weggeefwinkel terecht voor bijvoorbeeld een gratis winterjas om de kou te trotseren, een ‘nieuwe’ lattenbodem of speelgoed voor de kinderen. Ook leuk om gewoon eens rond te snuffelen of er nog iets moois voor jou bij zit. Wat zijn de leukste weggeefwinkels in Amsterdam voor gratis spullen?

18x Duurzame kappers in Amsterdam

Saza Care: een duurzame kapper - Mooi

In Amsterdam zijn maar liefst 18 duurzame kappers te vinden. Zij werken met producten die zacht zijn voor jouw haar én voor het milieu. Gemaakt van natuurlijke ingrediënten die biologisch geteeld zijn. Bijvoorbeeld Aloë vera, vanille, kokos of mandarijn. Zonder dierproeven. En in verpakkingen van gerecycled plastic. Kan het nog beter? Ja, want sommige kapsalons draaien ook nog eens op groene energie en bezorgen op de fiets. Oh ja, bij je kopje biologische koffie of thee krijg je natuurlijk een dito koekje. Huisgemaakt.