Mooi

28 Gezondheidswinkels en natuurdrogisten in Amsterdam

Op zoek naar natuurlijke en biologische cosmetica en dito verzorgingsproducten, die ook dierproefvrij en vegan zijn? Er is al veel te koop: van Weleda, Dr. Hauschka tot het Nederlandse merk Earth Line. Bij deze 28 gezondheidswinkels en natuurdrogisten kun je hiervoor terecht in Amsterdam.

Zeep uit Amsterdam: handgemaakt én 100% biologisch

Het aantal zeepziederijen neemt in Nederland snel toe, veelal gepromoot onder de noemer ‘puur’ en ‘natuurlijk’. Maar kloppen die claims ook? DuurzaamAmsterdam onderzocht waar je in deze stad terecht kunt voor echt 100% biologische handzeep, goed voor mens én milieu.

Waar koop je in Amsterdam de beste biologische producten voor je haar, gezicht en lijf? En welke mooimakers werken met dit soort producten? Op deze pagina komen de leukste plekken in Amsterdam te staan. Met DIY-tips!

Shampoobar - Mooi

De shampoobar: tientallen euro’s besparen én geen plastic meer

Niets fijner dan geld te besparen door duurzaam te leven: met een shampoobar kun je tientallen euro’s besparen omdat één zo’n bar vele shampooflesjes van plastic vervangt. En als je een 2-in-1 shampoobar gebruikt, met shampoo en conditioner, tikt dat nog meer aan. Hoe gaat dit in zijn werk?

Saza Care: een duurzame kapper - Mooi

18x Duurzame kappers in Amsterdam

In Amsterdam zijn maar liefst 18 duurzame kappers te vinden. Zij werken met producten die zacht zijn voor jouw haar én voor het milieu. Gemaakt van natuurlijke ingrediënten die biologisch geteeld zijn. Bijvoorbeeld Aloë vera, vanille, kokos of mandarijn. Zonder dierproeven. En in verpakkingen van gerecycled plastic. Kan het nog beter? Ja, want sommige kapsalons draaien ook nog eens op groene energie en bezorgen op de fiets. Oh ja, bij je kopje biologische koffie of thee krijg je natuurlijk een dito koekje. Huisgemaakt.