Nieuws

5x Adventskalenders met een Amsterdams tintje

Adventskalenders zijn de afgelopen jaren heel populair geworden. Wat zijn de leukste van Amsterdamse bodem? Met kans om bijvoorbeeld elke dag een boek te winnen. Of een kalender die geïnspireerd is op de mooiste kunst. Of gevuld met heerlijke chocola.

Jubileumjaar in 2025 - geld voor activiteiten

27 miljoen euro om 750ste jubileumjaar Amsterdam te vieren

Amsterdam viert in 2025 haar 750ste jubileumjaar, en dat gaat groots gevierd worden. Ook bewoners en organisaties uit Amsterdamse stadsdelen en het nieuwe stadsgebied Weesp kunnen hiervoor initiatieven opzetten. Hiervoor is tot 50.000 euro subsidie per project beschikbaar.

De Coenen: één van de buurthuizen die Amsterdam rijk is - Energie

1 miljoen euro voor verduurzamen buurthuizen

De provincie Noord-Holland stelt 1 miljoen euro beschikbaar voor buurthuizen, wijkcentra en gemeenschapscentra om te investeren in energiebesparende maatregelen of het opwekken van hernieuwbare energie.

Vliegenbos - Agenda

8x Bos in en bij Amsterdam

Aan de rand van Amsterdam of net over de stadsgrens heen kun je genieten van stukken bos in ruige natuur, bijzondere bosdieren en zeldzame vogels, zoals de boomvalk, bosuil en groene specht. Welke acht bossen zijn er in en rondom Amsterdam?

Uitgelicht

Tips voor duurzaam leven

 1. Koop zo min mogelijk.
 2. Verbruik zo min mogelijk energie, water en brandstof.
 3. Gebruik de fiets, het OV of wandel.
 4. Eet met mate en eet zo min mogelijk vis, vlees en zuivelproducten.
 5. Als je wat koopt, zorg dan dat dit duurzame producten zijn, met een lange levensduur en vervangbare onderdelen voor makkelijk repareren.
 6. Duurzaam = biologisch, eerlijk loon, lokaal geproduceerd met groene energie en zo min mogelijk afval / hergebruik van afval.
 7. Koop producten zonder verpakking.
 8. Repareer kapotte spullen.
 9. Hergebruik spullen.
 10. Geef oude spullen weg, breng het naar de kringloop of verkoop het.
 11. Recycle papier, glas, groen afval en plastic.
 12. Zet je actief in voor natuurbehoud en bescherming van dieren.
 13. Geniet van al het moois in de natuur 😉 !

16x Bespaartips voor goedkoop én biologisch eten

Biologisch eten is beter voor jezelf, beter voor de boeren, beter voor de dieren én het hele milieu. Daar kleeft wel een hoger prijskaartje aan. Maar goed nieuws: met deze bespaartips lukt het om voor weinig geld biologisch eten in huis te halen. Santé!

12x Energiecoach geeft gratis advies én bespaarproducten

Je kunt in Amsterdam gratis advies krijgen van een energiecoach, om er achter te komen hoe je je huis het beste kunt isoleren en hoe je energie op andere manieren kunt besparen. Met gratis energiebesparende producten. Extra: workshops, online huisscan en nog veel meer.

Nieuw: ‘De groene architectuurgids van Amsterdam 2000-2025’

Architectuurcentrum Arcam stelde een top 25 samen van de meest duurzame gebouwen die de laatste jaren in Amsterdam zijn gebouwd. Plus trendsetters én toekomstige iconen. Welke 7 gebouwen zijn het duurzaamst én het groenst? Met stadswandeling en plattegrond.

Meldingen voedselveiligheid: bereiken zij kopers wel op tijd?

Glasschilfers in babyvoeding, plastic stukjes in worst en salmonella in soep: zomaar een greep uit de tientallen waarschuwingen voor voedselveiligheid van de afgelopen tijd. Maar bereiken die meldingen jou wel als koper? En wat kan hierbij misgaan? Met tips wat je zelf kunt doen.

Kringloop West - Hergebruik

Alle kringloopwinkels van Amsterdam: 29 locaties

In Amsterdam-Noord en West vind je de grootste kringloopwinkels van Amsterdam, tot zo’n 3.500 vierkante meter. Maar ook in andere buurten kun je schatgraven in walhalla’s vol onontdekte vondsten. Meest bijzondere locatie: een kringloop op een kinderboerderij.

Nieuw meldpunt voor fietsongelukken

Een fietsongeluk kan grote impact hebben, maar blijft vaak uit beeld bij politie en dus ook bij beleidsmedewerkers die over verkeersveiligheid gaan. Vandaar dat de Fietsersbond Amsterdam een meldpunt is gestart.

14 tips voor het vinden van een woning in Amsterdam

Er zijn veel meer mogelijkheden om aan een woning te komen in Amsterdam dan het traditionele kopen of huren. Bijvoorbeeld door het delen van luxe appartementen, een huis te huren in een monumentaal hofje, zelfbouw of via een wooncoöperatie. Lees deze 14 tips over wonen in Amsterdam.