Ontdek

Alle thema's van Duurzaam Amsterdam

Biologisch, Eerlijk loon, Lokaal, Groene energie, Afvalvrij

Duurzaam leven in Amsterdam? Deze website maakt het leuk en makkelijk voor jou! Met nieuws, tips én alle adressen om je leven te verduurzamen. Ontdek de stad van een nieuwe kant op online magazine Duurzaam Amsterdam.

Klik op een van deze thema’s om meer te ontdekken over duurzaam leven in Amsterdam:

Agenda

Wil jij ook graag duurzamer leven? Leuk! Op deze pagina vind je allerlei leuke en interessante duurzame dingen die je wekelijks kunt doen in en rondom Amsterdam.

Geld

Groen doen? Zo krijg je meer poen! Duurzaam leven hoeft niet altijd meer geld te kosten. Lees op deze pagina tips over subsidies, besparen, crowdfunding en nog veel meer!

Groen

Wat gebeurt er in Amsterdam om te zorgen dat de stad meer groen krijgt? Welke projecten gaan van start? Hoe kun jij daar aan bijdragen? En welke subsidies zijn beschikbaar?

Bouw

Wat zijn de mooiste duurzame bouwprojecten die in aanbouw zijn? En hoe zet je zelf een bouwproject of wooncoöperatie in Amsterdam op? Met het laatste nieuws hierover.

Huis

Hoe maak je je huis en alles wat zich daarin bevindt zo duurzaam mogelijk? Tips hiervoor vind je op deze pagina. Met de leukste winkels in Amsterdam voor mooie spullen!

B2B

Er zijn veel mogelijkheden om je duurzame bedrijf uit te bouwen. Bijvoorbeeld met subsidies, groeigeld of dankzij startuphubs. Op deze pagina lees je alle B2B tips!

Voeding

Waar koop je in Amsterdam biologische voeding? En waar koop je pannen en bakblikken zonder schadelijke anti-aanbaklaag? Nog veel meer info vind je op deze pagina!

Gezond

Duurzaam leven kan bijdragen aan een goede gezondheid, door bijvoorbeeld biologisch voedsel te eten – zodat je lichaam geen pesticiden binnenkrijgt. Met het laatste nieuws en tips hierover!

Energie

Wil je ook een nóg groenere energieleverancier? En zoveel mogelijk euro’s aan energiekosten besparen? Lees dan de tips op deze pagina over energie. Met voordeelacties.

Vervoer

Hoe kun je het vervoer in Amsterdam verduurzamen? Lees de laatste updates over elektrische bussen en auto’s, oplaadpalen, deelauto’s, fietsen en subsidies hiervoor!

Kleding

Op zoek naar tweedehands kleding? Of kleding van natuurlijke materialen die biologisch geteeld zijn? Gemaakt voor een eerlijk loon? Met nieuws uit Amsterdam.

Mooi

Waar koop je in deze stad biologische producten voor je haar, gezicht en lijf? Welke Amsterdamse kappers werken met duurzame producten? Vind alle adressen op deze pagina.

Op pad

Op pad rondom Amsterdam: wat zijn de mooiste plekken om te wandelen of te fietsen? Je kunt op een steenworp afstand van Amsterdam de meest bijzondere planten en dieren vinden!

Dieren

Welke bijzondere dieren leven in en rondom Amsterdam? Hoe kun je helpen deze dieren te beschermen? Met tips en nieuws over de leukste projecten hiervoor.

Overnachten

Wat heeft Amsterdam te bieden waar het gaat om mooie, duurzame hotels? Bij welke B&B’s kun je terecht? En zijn er ook natuurhuisjes om te verblijven?

Uit eten

Welke biologische lunchrooms en restaurants zijn er zoal in Amsterdam? Welke van deze plekken hebben het mooiste terras? Lees alle tips op Duurzaam Amsterdam!

Drinken

Waar koop je de heerlijkste biologische wijnen in Amsterdam? En waar natuurwijnen? Wat heeft de stad te bieden aan andere lekkere drankjes?

Recepten

Wat zijn de leukste recepten van Amsterdamse bodem? Hoe verwerk je biologische seizoensgroenten? Met tips om te koken met ingrediënten zonder verpakking.

Hergebruik

Wat gebeurt er in Amsterdam op het vlak van hergebruik? Hoe kun je afval voorkomen door spullen te hergebruiken? Waar vind je weggeef- en kringloopwinkels?

Geen afval

Wat zijn de beste projecten om zwerfafval tegen te gaan? Hoe kun je zelf leven zonder afval? Met tips en het laatste nieuws over hoe Amsterdam helemaal schoon kan worden!

Sport

Wat zijn de leukste plekken in Amsterdam om buiten te trainen? Bij wie kun je fijn les krijgen? En met welke tools kun je zelf buiten aan de slag? Tips lees je hier.

Kantoor

Thuiswerken? Zo richt je je kantoor het duurzaamst in. Of werk je liever buitenshuis? Op deze pagina vind je de mooiste locaties voor gedeeld werken in Amsterdam.

Tech

Welke mobiele telefoons, computers en printers zijn het meest duurzaam?
Waar kun je in Amsterdam terecht om deze voor recycling in te leveren?

Water

In Nederland komt er zo schoon drinkwater uit de kraan: pure luxe. Hoe kun je zoveel mogelijk water besparen? En hoe voordelig pakt dit ook uit voor je energierekening?