Cadeaubon ter waarde van 70 euro voor besparen energie

Waterbesparende douchekop - minder verbruik energie.

Wil jij ook 70 euro krijgen voor het kopen van energiebesparende producten? Bijvoorbeeld voor radiatorfolie, ledlampen of een waterbesparende douchekop. Huurders en eigenaar-bewoners in Amsterdam kunnen tot 30 juni een cadeaubon aanvragen.

41x Gereedschap huren in Amsterdam (of gratis lenen)

De Vijl: gereedschap huren om te klussen - Huis - Nieuws

Ben jij ook dol op klussen? En geen zin om voor honderden euro’s aan gereedschap uit te geven?
Naast bekende plekken als Praxis of Gamma telt Amsterdam ook tal van onbekende pareltjes voor het huren van bijvoorbeeld een decoupeerzaag, schuur- of boormachine. Vanaf een paar euro. En je kunt via online platforms ook huren van je buren, of soms zelfs lenen.

Parkeervergunning Amsterdam: hoe halveer je deze kosten?

Auto's in de Jordaan - Vervoer

Welke 200 Amsterdammers willen hun parkeervergunning én auto delen? Zo kun je de kosten flink verminderen. Voorwaarden: je woont allebei in een ander vergunningsgebied, met eigen auto. Een van deze auto’s krijgt een andere bestemming. Start vanaf 1 januari 2022.

9x Mooiste sieraden van gerecycled goud of zilver uit Amsterdam

Nowa - hanger

Voor de prachtigste sieraden met een bijzonder verhaal kun je terecht bij negen Amsterdamse makers, die bijvoorbeeld goud uit oude smartphones hergebruiken. Of zorgen dat zilversmeden op Bali een eerlijk loon verdienen. En waar je oud goud laat omsmelten tot een nieuw juweel. Met onder meer beeldschone oorhangers, gedragen door kroonprinses Amalia.

8x Energiecoach geeft gratis advies én bespaarproducten

Isoleren woning

Je kunt in Amsterdam gratis advies krijgen van een energiecoach, om er achter te komen hoe je je huis het beste kunt isoleren en hoe je energie op andere manieren kunt besparen. Met gratis energiebesparende spullen. Ook kinderen kunnen aan de slag via spellen en uitdagingen.

Papier scheiden makkelijk? Slaag jij wél voor deze test?

Oud papier - geen afval

Oud papier scheiden: het lijkt een koud kunstje. Maar toch is een vergissing snel gemaakt. Behoren oude kassabonnetjes bijvoorbeeld bij het restafval of toch in de papierbak? En wat te doen met lege pizzadozen? Of bakpapier? Lees alles over het goed scheiden van papier en karton in dit artikel.

5x Mooiste stadsfiets van makers uit Amsterdam

Roetz-Bikes - Vervoer

Amsterdamse makers hebben de laatste jaren veel nieuwe ideeën op het concept fiets losgelaten. Je kunt nu een compleet houten fiets kopen, met dito zadel. Je storten op een supersonische naakte stadsfiets. Of je hart laten stelen door een designfiets van gerecycled materiaal, gemaakt door mensen die gaan voor een tweede kans. Keuze te over!

7x Mooiste terrassen van Amsterdam-West

Bar Kantoor - UIt eten

Zin om te genieten van een gezonde lunch? Of een royal tea? En wat dacht je van een wijntje en een hapje, of cocktails voor 5 euro? Bij deze terrassen in Amsterdam-West zit je heerlijk ruim in het groen. Met extra gezonde biologische drankjes en gerechten, die veelal lokaal zijn ingekocht.

De shampoobar: tientallen euro’s besparen én geen plastic meer

Shampoobar - Mooi

Niets fijner dan geld te besparen door duurzaam te leven: met een shampoobar kun je tientallen euro’s besparen omdat één zo’n bar vele shampooflesjes van plastic vervangt. En als je een 2-in-1 shampoobar gebruikt, met shampoo en conditioner, tikt dat nog meer aan. Hoe gaat dit in zijn werk?